Završna konferencija projekta „Izrada Studije utjecaja na okoliš i projektne dokumentacije za dionicu rijeke Save od rkm 329 do rkm 315 i od rkm 312 do rkm 300“

Završna konferencija projekta „Izrada Studije utjecaja na okoliš i projektne dokumentacije za dionicu rijeke Save od rkm 329 do rkm 315 i od rkm 312 do rkm 300“ održat će se u utorak, 5. prosinca u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture (dvorana 704, Prisavlje 14), u  Zagrebu s početkom u 10.30 sati.

Glavni cilj projekta bio je otklanjanje uskih grla na rijeci Savi kroz izradu studijsko - projektne dokumentacije prema kojoj se mogu osigurati tehnički uvjeti za osiguranje plovnosti rijeke Save u smislu osiguranja raspoloživih dubina za plovidbu.

Projektom su ostvareni preduvjeti za daljnje aktivnosti na unaprjeđenju uvjeta plovnosti rijekom Savom što će u konačnici doprinijeti povećanju prometa unutarnjim vodnim putovima Republike Hrvatske u cjelini.

Ispred Ministarstva mora, prometa i infrastrukture na konferenciji će sudjelovati dr. sc. Duška Kunštek, ravnateljica Uprave unutarnje plovidbe.
 
Izjave za medije predviđene su prije početka konferencije, u 10.15 sati.