Ministar Butković u obilasku novih prostora Lučke kapetanije u Zadru i na potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt rekonstrukcije Obale kneza Domagoja u Gradskoj luci Split

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sudjelovati će u petak, 4. prosinca, na dva događanja u Zadru i Splitu. S početkom u 9.00 sati na Trajektnom terminalu Gaženica (Trajektni terminal Gaženica, Gaženička cesta 28, Zadar) sudjelovati će na otvorenju novih prostora Lučke kapetanije Zadar te će tom prilikom položiti vijenac u more povodom nadolazećeg blagdana Svetog Nikole, zaštitnika pomoraca i brodaraca.
 
Izjave za medije organizirat će se nakon obilaska novih prostora Lučke kapetanije Zadar.
 
Nakon toga, ministar Butković zajedno će s ravnateljem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje, Tomislavom Petricem i ravnateljem Lučke uprave Split, Vicom Mihanovićem potpisati Ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava za projekt Rekonstrukcije i dogradnje Obale kneza Domagoja I i II u Gradskoj luci Split.

Potpisivanje ugovora održat će se u dvorani Pomorskog fakulteta u Splitu (velika dvorana Pomorskog fakulteta, Ulica Ruđera Boškovića 37, Split) s početkom u 12.00 sati.

Riječ je o projektu vrijednom 42,6 milijuna kuna, koji podrazumijeva dogradnju i proširenje Obale kneza Domagoja u gradskoj luci Split. Dogradnja i rekonstrukcija obale sastoji se od dvije dionice i to linije od obale Lazareta do gata Sv. Petra te linije od gata Sv. Petra do gata Sv. Duje. Obzirom da sadašnje operativne površine na Obali kneza Domagoja I i II nisu dostatne za neometan promet brodskih linija i sigurno kretanje putnika i vozila, cilj projekta je dodatno proširiti postojeću operativnu obalu i pješačku površinu, a sve s ciljem poboljšanja usluge i povećanja sigurnosti luke.
 
Ovaj projekt dio je velikog projekta kojeg je pokrenulo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture poznatog pod nazivom „Renesansa na hrvatskoj obali“ u sklopu kojeg je do sad uloženo 1,3 milijarde kuna, najvećim dijelom iz EU fondova. Tako se i ovaj projekt financira iz Kohezijskog fonda iz kojeg je osigurano 36 milijuna kuna, dok će se ostatak prihvatljivih troškova financirati iz proračuna Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.
 
Izjave za medije biti će organizirane ispred ulaza u Pomorski fakultet nakon potpisivanja ugovora. Napominjemo da postoji mogućnost ograničavanja broja ljudi u dvorani zbog epidemioloških mjera te će u slučaju većeg broja novinara ulaz u dvoranu biti ograničen na fotoreportere i kamermane, dok će novinari moći izjave snimiti nakon događanja, ispred ulaza u fakultet.