Ministar Oleg Butković na Poslovnom forumu Perspektive južnih vrata Europe, povodom 150 godišnjice gradnje Riječke pruge

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sudjelovat će na Poslovnom forumu 'Perspektive Južnih vrata Europe', koji se održava sutra, 1. listopada u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja, u Rijeci (Trg Riccarda Zanelle 1), s početkom u 10.00 sati.

Forum organizira Hrvatska gospodarska komora / Županijska komora Rijeka s partnerima povodom 150. obljetnice od početka izgradnje željezničke pruge Zagreb - Rijeka, uz pokroviteljstvo resornog Ministarstva.

Na skupu će sudjelovati predstavnici Grada Rijeke, Primorsko - goranske županije i HŽ Infrastrukture, dok će se sudionicima Foruma uvodno obratiti ministar Oleg Butković, a u okviru Poslovnog foruma održat će se paneli i okrugli stolovi s temama vezanim uz  željezničku povezanost i konkurentnost, na kojima će izlagati predstavnici javnih poduzeća iz resorske nadležnosti Ministarstva mora, prometa i infrastrukture: HŽ Infrastruktura d.o.o., HŽ putnički prijevoz d.o.o. i HŽ Cargo d.o.o., kao i mnogi drugi sudionici Foruma.
 
Izjave za novinare i prestavnike medija predviđene su u 10.30 sati.