Potpredsjednik Vlade i ministar Butković u Zadarskoj županiji na potpisu ugovora za Zračnu luku Zadar te obilasku lučkih projekata u općinama Sukošan i Bibinje

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković boravit će u ponedjeljak, 23. listopada 2023. godine u Zadarskoj županiji, gdje će u Zadru u 10.00 sati nazočiti potpisivanju Ugovora za izvođenje radova u Zračnoj luci Zadar (Zračna luka Zadar, Ul. I 2A, Zemunik Donji). Riječ je o projektu „Elektrifikacija i ekologizacija sustava prihvata i otpreme zrakoplova u Zračnoj luci Zadar“ ukupno vrijednom više od 16 milijuna eura, a koji se sufinancira iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti i koji za cilj ima osiguranje ekološki prihvatljivog sustava napajanja zrakoplova i opreme iz obnovljivih izvora energije, s krajnjim ciljem smanjenja emisije štetnih plinova u okoliš.

Nakon Zadra, potpredsjednik Vlade i ministar Butković posjetit će Sukošan gdje će u 11.00 sati obići projekt uređenja dijela obalnog pojasa luke Sukošan (Obala Kralja Petra Krešimira, Sukošan), sufinanciran sredstvima Ministarstva, kao i projekt sanacije pomorskog dobra Šulterova vala / Obala Alfreda Lisice koji će obići u 11.30 sati u Bibinjama.

Nakon obilaska lučkih projekata u prostorijama Općine Bibinje sudjelovat će  na sastanku vezanom za izgradnju željezničke zaobilaznice naselja Bibinje (Trg Tome Bulića 2, Bibinje).