Ministar Butković potpisuje Ugovore i Sporazume o sufinanciranju lučkih infrastrukturnih projekata na području Primorsko-goranske i Istarske županije

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković prisustvovat će svečanom potpisivanju Ugovora i Sporazuma kojima će se dodijeliti financijska sredstva za realizaciju lučkih infrastrukturnih projekata na području Primorsko-goranske i Istarske županije, u vrijednosti od 38,7 milijuna kuna.

Svečanost potpisivanja održat će se u srijedu, 26. veljače, s početkom u 10.00 sati u Mošćeničkoj Dragi (na lokaciji Građevina javne namjene Mošćenička Draga, Barba Rike 5A).

Ugovore i Sporazume ministar Oleg Butković potpisat će s ravnateljima županijskih lučkih uprava Rab, Bakar-Kraljevica-Kostrena, Novi Vinodolski i Opatija-Lovran-Mošćenička Draga, ravnateljima lučkih uprava Rovinj i Umag-Novigrad, gradonačelnicima  Grada Rijeke, Novog Vinodolskog, Raba i Malog Lošinja te načelnicima općina Mošćenička Draga i Dobrinj.

Uz resornog ministra i potpisnike, na svečanosti će sudjelovati župan Primorsko-goranske županije, Zlatko Komadina i zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Istarske županije, Fabrizio Radin.

Potpisivanjem Ugovora i Sporazuma osigurat će se sufinanciranje projekata izgradnje, sanacije i rekonstrukcije objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja, kao i realizacija projekata sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi.

Istaknimo kako je za izgradnju lučke infrastrukture diljem jadranske obale, a koja se realizira u sklopu projekta „renesansa na jadranskoj obali“, resorno Ministarstvo samo tijekom ove godine osiguralo 90,5 milijuna kuna.
 
Izjave za medije predviđene su nakon svečanosti potpisivanja ugovora i sporazuma.