Državni tajnik Josip Bilaver u Zadru i Privlaci potpisuje ugovore vrijedne gotovo 72 milijuna kuna

Državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver potpisat će u petak, 14. svibnja 2021., u Zadarskoj županiji ugovore vrijedne gotovo 72 milijuna kuna kojima će se unaprijediti javni gradski prijevoz u Zadru te će se urediti međusobne aktivnosti u svrhu skorašnje realizacije projekta proširenja i produbljenja Privlačkog gaza.
 
Prvo će u Gradskoj upravi u Zadru (Velika vijećnica, Narodni trg 1), s početkom u 9.30 sati, zajedno s direktorom poduzeća Liburnija Edvinom Šimunovom, u nazočnosti župana Božidara Longina i gradonačelnika Branka Dukića, potpisati ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "Nastavak nabave novih autobusa za Liburniju d.o.o." vrijedan gotovo 50 milijuna kuna kojim će se financirati nabava 21 novog autobusa za javni gradski prijevoz u Zadru. Radi se o europskom projektu kroz koji je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture već nabavilo 25 novih autobusa za Zadar, koji su isporučeni u rujnu 2019. godine.
 
Potom će u Privlaci (Kolište 1, terasa bistroa Moreta), s početkom u 11.00 sati, zajedno sa županom, Božidarom Longinom, direktorom Plovputa, Matom Perisićem, gradonačelnikom Nina, Emilom Ćurkom, načelnikom Općine Privlaka, Gašparom Begonjom, načelnikom Općine Vir, Kristijanom Kapovićem te načelnikom Općine Vrsi, Lukom Perinićem potpisati Aneks Sporazuma o koordinaciji, zajedničkom financiranju i realizaciji izvođenja radova proširenja i produbljenja Privlačkog gaza. Riječ je o projektu vrijednom gotovo 22 milijuna kuna (s PDV-om) kojim će se produbiti i proširiti plovni kanal s ciljem skraćenja vremena plovidbe za 11 nautičkih milja kako bi se povećala sigurnost plovidbe što će zasigurno utjecati na obogaćivanje turističke ponude Zadarske županije.
 
U Privlaci će se također potpisati i Ugovor o zajedničkom financiranju projekta sanacije glavnog mula u luci Privlaka između Županijske lučke uprave Zadar i Općine Privlaka.
 
Izjave za medije predviđene su nakon potpisivanja Ugovora i sporazuma u Zadru i Privlaci.