Ministar Butković na svečanom potpisivanju Ugovora za izvođenje radova u okviru projekta ‘Unaprjeđenje infrastrukture luke Rijeka – Terminal za rasute terete Bakar

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sudjelovat će u petak, 14. veljače u Rijeci na svečanom potpisivanju 'Ugovora za izvođenje radova u okviru projekta Unaprjeđenje infrastrukture luke Rijeka - Terminal za rasute terete Bakar'.

Svečano potpisivanje Ugovora održat će se u dvorani za sastanke Lučke uprava Rijeka (Riva 1/2. kat), s početkom  u 10.00 sati.

Ugovor će potpisati predstavnici Luke Rijeka d.d. i Zajednica ponuditelja koju čine tvrtke GP KRK d.d., Colas Rail Hrvatska d.o.o. i Colas Rail S.A.S, uz nazočnost predstavnika Grada Rijeke, Grada Bakra i Primorsko - goranske županije.

Projekt unaprjeđenja terminala u Bakru zajednički je projekt Lučke uprave Rijeka i Luke Rijeka d.d., a obuhvaća radove na rekonstrukciji kolosijeka, prometnih i skladišnih površina te prateće komunalne infrastrukture.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.094.664 EUR-a, a sufinancira se iz Instrumenta za povezivanje Europe (CEF) s udjelom od 85%.
 
Izjave za medije predviđene su nakon potpisivanja Ugovora, u 10.50 sati.