Ministar Butković na otvorenju 7. Kongresa Hrvatskog društva za ceste - Via Vita

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković otvorit će u ponedjeljak, 25. studenog 2019. godine, s početkom u 9:00 h, u Opatiji (Hotel Royal) 7. KONGRES: „Budućnost prometnog sustava Republike Hrvatske“.

Hrvatsko društvo za ceste - Via Vita redovitom organizacijom kongresa već više desetljeća okuplja stručnjake i zainteresiranu javnost raspravama, okruglim stolovima i predavanjima s temama vezanim uz cestovno povezivanje.

Na ovogodišnjem skupu će biti organizirano više panel diskusija o aktualnoj problematici cestovnog, željezničkog, plovnog i zračnog prometa kroz šira razmatranja pitanja strategije, financiranja, javne nabave, projektiranja i izgradnje infrastrukture kao i sigurnosti prometa.

Ministar Oleg Butković će ujedno sudjelovati i na prvom panelu od 9:30 h pod nazivom: „Aktualnost prometne infrastrukture“. Na panelu će sudionici predstaviti značajne investicije koje se trenutno odvijaju u prometnom sektoru, kao i sve izazove sa kojima se suočavaju prilikom realizacije infrastrukturnih projekata, poput nedostatka radne snage, poteškoća sa javnom nabavom, kao i administrativnih postupaka.

Izjave za medije su predviđene nakon završetka panela u 11 h.