Ministar Butković u obilasku prometnih projekata u Sisku

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sudjelovat će u ponedjeljak, 2. ožujka na nekoliko događaja. Program će započeti s vožnjom vlakom na relaciji Velika Gorica – Sisak te će po dolasku na sisački kolodvor obići radove vrijedne 65 milijuna kuna. Osim toga, na sisačkom području izvode se opsežni radovi na obnovi željezničke mreže na dionici pruge između Grede i Sunje u duljini 25 km. Vrijednost radova je 250 milijuna kuna.

Nakon obilaska Željezničkog kolodvora Sisak ministar Butković će zajedno sa suradnicima i predstavnicima HŽ Infrastrukture i Hrvatskih cesta sudjelovati na radnom sastanku u Sisačko – moslavačkoj županiji gdje će se raspravljati o niz projekata obnavljanja postojeće te izgradnje nove cestovne infrastrukture na sisačkom području. Po završetku radnog sastanka ministar Butković će se, zajedno sa županom Sisačko - moslavačke županije, Ivom Žinićem i suradnicima, uputiti u obilazak mosta Galdovo u izgradnji.

Program događanja
9.16    polazak vlaka 5105 sa Željezničkog kolodvora Velika Gorica prema Sisku – ulazak je predviđen u prvom dijelu vlaka do upravljačnice  (Kolodvorska ulica 151, Velika Gorica)
9.45     dolazak na Željeznički kolodvor Sisak i obilazak kolodvora (Trg Republike 1, Sisak)
10.00   Izjave za medije
10.10   Odlazak prema zgradi Sisačko - moslavačke županije (3 minute pješice)
10.20    Početak radnog sastanka u Sisačko - moslavačkoj županiji (Ulica Stjepana i Antuna Radića 36, Sisak)
10.50   Završetak sastanka i izjave za medije
11.00   Polazak prema mostu Galdovo u Sisku (6 minuta vožnje automobilom)
11.10   Obilazak radova i izjave za medije


Za rezervaciju mjesta u vlaku na liniji 'Velika Gorica – Sisak', molimo uputite zahtjev putem e-mail adrese press@mmpi.hr, do petka (sutra), 28. veljače.