Otvorenje novoobnovljene dionice državne ceste u Općini Marčana

Otvorenje novoobnovljene dionice državne ceste kroz mjesto Loborika u Općini Marčana održat će se u srijedu, 24. veljače, s početkom u 09.00 sati (Loborika, kod broja 27A, na novouređenom dijelu državne ceste DC66). Radovi vrijedni 10,7 milijuna kuna (bez PDV-a) trajali su godinu dana, što znači da su završeni unutar ugovorenog roka, a uz Hrvatske ceste, radove na ovom projektu je sufinancirala Općina Marčana dok je radove na vodovodnoj mreži financirao Vodovod Pula d.o.o.
 
Tijekom obnove ove dionice izvedeni su radovi na korekciji trase postojeće ceste ispravljanjem horizontalnih i vertikalnih krivina, izrađena je nova kolnička konstrukcija, uređena su križanja, izgrađena je pješačka staza, uređena su autobusna stajališta, izgrađen je sustav oborinske odvodnje, postavljena je nova prometna oprema i signalizacija, uređeni su pokosi usjeka i nasipa, izvedeni su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže te nove javne rasvjete, a sve u svrhu poboljšanja uvjeta za sigurno odvijanje prometa.
 
Na svečanosti otvorenja ove dionice u ime Ministarstva mora, prometa i infrastrukture sudjelovat će državni tajnik Tomislav Mihotić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta, Josip Škorić, saborski zastupnik Anton Kliman, istarski župan Fabrizio Radin te načelnik Općine Marčana, Predrag Pliško.
 
Nakon otvorenja ove dionice sudionici će obići i lokaciju gradilišta nove dionice na relaciji Rogovići – Lindarski Križ na kojoj su radovi vrijedni 43 milijuna kuna započeli u srpnju prošle godine. Predviđeno vrijeme dolaska na lokaciju je u 10.40 sati, a mjesto okupljanja je na ulazu u gradilište, raskrižje DC77 sa Industrijskom cestom u Pazinu (ulaz u poslovnu zonu „Ciburi“).
 
Izjave za medije predviđene su na mjestima obilaska.