Ministar Oleg Butković potpisuje ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava za dionicu Hrvatski Leskovac – Karlovac

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković potpisat će Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka na dionici Hrvatski Leskovac – Karlovac zajedno s predsjednikom Uprave HŽ Infrastrukture, Ivanom Kršićem i ravnateljem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, Tomislavom Petricom.

Svečanost potpisivanja Ugovora održat će se u petak, 27. prosinca 2019. godine, u vestibulu Željezničkog kolodvora u Karlovcu (Ul. Vilima Reinera 3), s početkom u 9.00 sati.

Vrijednost ovog Ugovora iznosi 2,7 milijardi kuna, od kojih 85 posto sufinancira Europska unija putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.– 2020. iz Kohezijskog fonda.

Pružna dionica Hrvatski Leskovac – Karlovac duljine 44 kilometra nalazi se na željezničkoj pruzi Zagreb GK – Rijeka na trasi nizinske pruge. Rekonstrukcija i nadogradnja drugog kolosijeka ove dionice u konačnici će utjecati na konkurentnost luke Rijeka poboljšanjem njezine povezanosti s tržištima srednje Europe.
 
Izjave za medije predviđene su nakon svečanosti potpisivanja ugovora.