Ministar Oleg Butković na svečanosti potpisivanja ugovora za obnovu zgrade željezničkog kolodvora Osijek

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sudjelovat će na svečanosti povodom potpisivanja ugovora za radove na obnovi zgrade željezničkog kolodvora u Osijeku.

Svečano potpisivanje ugovora održat će se u utorak, 9. ožujka 2021. godine s početkom u 15.00 sati u Osijeku (Crveni salon, Osječko-baranjska županija, Trg Ante Starčevića 2).

Ugovor će potpisati predsjednik uprave HŽ Infrastrukture d.o.o., Ivan Kršić u ime naručitelja radova, zajedno s predstavnicima odabranih izvođača, odnosno s tvrtkom PROJEKTGRADNJA plus d.o.o.

Vrijednost radova iznosi 25.607.539,25 kuna bez PDV-a, a rok izvođenja je 24 mjeseca od dana uvođenja izvođača u posao. U sklopu cjelovite obnove kolodvorskoj zgradi vratit će se njezin izvorni vanjski oblik, interijer zgrade će se reorganizirati i urediti te prilagoditi osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti. Sanirat će se peronske nadstrešnice i uređene površine ispod nadstrešnice te poboljšati energetska učinkovitost zgrade kao i ostali tehnički sustavi.

Uz ministra i potpisnike ugovora, na svečanosti će sudjelovati i osječko-baranjski župan Ivan Anušić, saborski zastupnik Ivan Radić te predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.
 
Izjave za medije predviđene su nakon potpisivanja ugovora.