Obilježavanje Dana pomorstva i unutarnje plovidbe 2023.

Dani pomorstva i unutarnje plovidbe, koje Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture tradicionalno organizira povodom blagdana sv. Nikole, zaštitnika pomoraca i brodaraca, ove će se godine održati u Puli.
 
Proslava Dana pomorstva i unutarnje plovidbe započet će u utorak, 5. prosinca u 19.00 sati  Svečanom akademijom u okviru koje će tradicionalno biti dodijeljene nagrade i priznanja svima koji su dali poseban doprinos u razvoju pomorstva i unutarnje plovidbe u Republici Hrvatskoj i svijetu.

U srijedu, 6. prosinca u 10.00 sati položit će se vijenci u more u čast svim preminulim pomorcima i brodarcima, a u 10.30 sati će se održati središnja Konferencija o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi koju će otvoriti potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.
 
Na Konferenciji će biti govora o aktualnim temama iz pomorstva i unutarnje plovidbe, a na panel raspravama, koje će održati u okviru Konferencije, raspravljat će se o novom Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama, o ulaganjima u lučku infrastrukturu i digitalizaciji pomorske administracije te o razvitku unutarnje plovidbe.
 
U nastavku donosimo kratki prikaz programa:
 
Utorak, 5. prosinca 2023. godine
19.00 - 19.30 sati - Svečana akademija - dodjela nagrada (Grand Hotel Brioni Pula)
 
Srijeda, 6. prosinca 2023. godine
10.00 - 10.30 sati - polaganje vijenaca (ukrcaj na brod u marini Veruda)
10.30 - 11.00 sati - Svečano otvorenje Konferencije o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi (Grand Hotel Brioni Pula)
11.00 - 14.45 sati - Prezentacije i panel rasprave