Ministar Butković na otoku Cresu u obilasku infrastrukturnih projekata

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković obići će u utorak, 23. lipnja radove na Projektu rekonstrukcije i dogradnje zapadnog dijela luke Cres nakon čega će sudjelovati na svečanosti otvaranja radova na izgradnji Sunčane elektrane Cres.

Na projektu rekonstrukcije i dogradnje zapadnog dijela luke Cres obavljeno je više od polovice predviđenih radova, a aktivnosti na gradilištu i dalje su u punom zamahu. Osnovni cilj projekta je unaprijediti infrastrukturu u pojasu lučkog bazena luke Cres izgradnjom sigurnijeg i uređenog pristana. Ovaj projekt ujedno predstavlja nastavak uređenja creske rive, s kojom će činiti jedinstvenu prostornu, funkcionalnu i oblikovnu cjelinu.

Projekt rekonstrukcije i dogradnje zapadnog dijela luke Cres, vrijedan 34,6 milijuna kuna, projekt je koji se financira sredstvima Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., odnosno u okviru projekta „Renesansa na hrvatskoj obali“ u sklopu kojeg je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture pomoću EU fondova do sad uložilo gotovo 900 milijuna kuna u obnovu malih luka koje povezuju otoke.

Nakon obilaska radova na creskoj luci, ministar Butković će zajedno s ministrom turizma, Garijem Cappellijem sudjelovati na svečanosti otvaranja radova na izgradnji Sunčane elektrane Cres.
 
Program događanja
 
10.00   Dolazak ministra Olega Butkovića u Grad Cres te početak radnog sastanaka s gradonačelnikom Grada Cresa o aktualnim i budućim projektima
(Grad Cres, zgrada gradske uprave, Creskog statuta 15)

10.30   Obilazak gradilišta projekta „Dogradnja i rekonstrukcija zapadne obale Cres“
Izjave za medije

12.25   Svečanost otvaranja radova na izgradnji Sunčane elektrane Cres
(2 kilometra sjeverno od naselja Orlec, *3 minute od skretanja s glavne ceste u smjeru Orlec)

12.30   Početak događaja i govori visokih uzvanika

12.50   Polaganje kamena temeljca (kamen temeljac polažu ministri Oleg Butković i Gari Cappelli i predsjednik Uprave HEP-a)
Izjave za medije i fotografiranje

13.00   Odlazak na ELEN punionicu u Cresu
(Parkiralište na adresi Melin V-8 *udaljenost od lokacije Orlec-Trinket 20-ak minuta)

13.20   Predstavljanje HEP-ova projekta e-mobilnosti
Izjave za medije i  fotografiranje