3. Nacionalna radionica u sklopu projekta WACOM

Uprava unutarnje plovidbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture organizira 3. Nacionalnu radionicu u sklopu projekta „Upravljanje izvanrednim situacijama u slivu rijeke Save – WACOM“, koja će se održati u utorak, 25. listopada 2022. godine u Slavonskom Brodu, s početkom u 10.00 sati (Hotel Art, Nikole Zrinskog 44, Slavonski Brod).
 
Projekt WACOM je započeo u srpnju 2020. i traje do prosinca 2022. godine, a glavni cilj projekta je poboljšati prekogranične kapacitete za slučajeve onečišćenja i poplava na vodotocima u slivu rijeke Save.
 
Vodeći partner projekta i projektni koordinator je Univerza Ljubljana, a u projektu sudjeluju projektni partneri iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije te pridruženi partneri iz savskih zemalja.
 
Projekt je odobren od strane EU INTERREG Danube Transnational Programme, prioritetni specifični cilj Poboljšanje pripremljenosti za upravljanje rizikom zagađenja okoliša i sufinancira se sredstvima Europske unije u vrijednosti od 11,78 milijuna kuna.