Ministar Butković na otvorenju 8. Kongresa Hrvatskog društva za ceste - Via Vita

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković otvorit će u ponedjeljak, 22. studenoga 2021. godine u Opatiji (Hotel Royal, Opatija) 8. KONGRES: "Novo normalno", s početkom u 9.00 sati.

Hrvatsko društvo za ceste - Via Vita redovitom organizacijom kongresa već više desetljeća okuplja stručnjake i zainteresiranu javnost raspravama, okruglim stolovima i predavanjima s temama vezanim uz cestovno povezivanje.

Na ovogodišnjem osmom Kongresu pod nazivom "Novo normalno" dionici velikih projekata predstavitće ono na čemu rade, s osvrtom i naglaskom na ostvarenja, ali i sve teškoće koje prate realizaciju infrastrukturnih zahvata. U domeni planske pripreme fokus je na četverogodišnjem Programu građenja i održavanja javnih cesta, za ciklus od 2021. do 2024. godine. Po prvi puta kongres će otvoriti teme vozila i prometa budućnosti te raspravu i sudjelovanje o temi izvršenja ugovora o javnoj nabavi i kliznih skala. Sudionicima će se približiti kako uvođenje COVID potvrda mijenja način vođenja cestarskih tvrtki i provođenja projekata te će se predstaviti procesi upravljanja projektima koje će započeti sa primjenom.
 
Kako bi Kongres protekao uspješno u smislu očuvanja zdravlja i sigurnosti svih sudionika, isti je organiziran uz pridržavanje epidemioloških mjera i visokih sigurnosnih standarda. Iz navedenog razloga prilikom registracije sudionika pri dolasku na Kongres bit će potrebno pokazati:
  • liječničku potvrdu o preboljenju COVID-19 bolesti, u obliku digitalne COVID-19 potvrde ili
  • negativni rezultat COVID-19 testa, PCR ili antigenski test (ne stariji od 48 sati prije održavanja svečanosti) ili
  • svoju EU digitalnu COVID-19 potvrdu.