Ministar Oleg Butković pušta u promet sanirani most na rijeci Kupi u Pokupju

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, u nazočnosti župana Karlovačke županije, Damira Jelića i Predsjednika uprave Hrvatskih cesta, Josipa Škorića, pustit će u promet sanirani most na rijeci Kupi u mjestu Gornje Pokupje.

Svečanost puštanja u promet saniranog mosta održat će se u srijedu, 18. prosinca  2019. godine, u Gornjem Pokupju, u 10.00 sati.

Sanirani most se nalazi na cesti DC228 preko rijeke Kupe između naselja Gornje Pokupje (desna obala) i naselje Mahično (lijeva obala) koja povezuje gradove Ozalj i Karlovac.

S obzirom da je most zahtijevao hitnu sanaciju, kako bi njime do izgradnje novog bilo omogućeno sigurno odvijanje prometa, Hrvatske ceste su sa sanacijom mosta započele krajem rujna ove godine. Ukupna vrijednost projekta sanacije mosta iznosi 4.434.947,50 kuna (bez PDV-a).

Na svečanosti puštanja u promet saniranog mosta ujedno će biti riječi i o skorašnjem početku gradnje novog mosta „Kupa“ koji će se nalaziti cca 270 m nizvodno od lokacije starog mosta, a početak njegove gradnje očekuje se početkom nove godine.
 
Izjave za medije predviđene su nakon svečanog puštanja mosta u promet.