Ministar Oleg Butković na svečanosti povodom uspostavljanja novog brodskog i intermodalnog servisa Brodara COSCO Shipping Lines iz luke Rijeka prema državama Srednje Europe

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sudjelovat će u ponedjeljak, 21. listopada, na prigodnoj svečanosti kojom će se obilježiti uspostavljanje novog brodskog i intermodalnog servisa, Brodara COSCO Shipping Lines, iz luke Rijeka prema državama Srednje Europe.
 
Svečanosti, koja će se održati na Adriatic Gate Container Terminalu u Rijeci (Brajdica 16), prisustvovat će predstavnici brodara COSCO Shipping Lines iz sjedišta tvrtke u Šangaju, predsjednik COSCO Shipping Europe, direktori ureda iz Italije i Grčke, predstavnici tvrtke unutar sustava brodara COSCO zadužene za željezničke prijevoze, kao i predstavnici Adriatic Gate Container Terminala, pružatelji usluga u riječkoj luci i na riječkom prometnom pravcu, te drugi partneri u projektu i uzvanici.

Novi brodski i intermodalni servis čine redovna brodska linija 'PIRAEUS - RIJEKA EXPRESS SERVICE (PRS Servis) i sa njom usklađeni željeznički servisi blok - vlakovi na liniji Rijeka – Budimpešta – Rijeka i Rijeka – Beograd – Rijeka.
 
Izjave za medije predviđene su u 17.05 sati, nakon završetka svečanosti.