Ministar Butković sa slovenskim ministrom potpisuje Sporazum o izgradnji cestovnog mosta kod graničnog prijelaza Kaštel (RH) – Dragonja (SLO)

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković zajedno će s ministrom za infrastrukturo Republike Slovenije, Jernejem Vrtovecem u ime Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije potpisati Sporazum o izgradnji cestovnog mosta kod stalnog graničnog prijelaza za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Kaštel (RH) – Dragonja (SLO). Po potpisu ovog Sporazuma predsjednik Uprave Hrvatskih cesta, Josip Škorić zajedno će s direktoricom Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo, Ljiljanom Hergom potpisati Sporazum o izvanrednom održavanju mosta preko rijeke Dragonja. Uz potpisnike, na potpisivanju ovog Sporazuma nazočit će istarski župan Fabrizio Radin te gradonačelnik Grada Buja Fabrizio Vižintin.
 
Potpisivanje sporazuma održat će se u petak, 16. travnja, na graničnom prijelazu Kaštel - Dragonja (granični prijelaz s hrvatske strane, koji nije u funkciji, neposredno prije mosta preko rijeke Dragonje na graničnom prijelazu Kaštel na državnoj cesti oznake DC510), s početkom u 11.00 sati.

Izgradnja novog cestovnog mosta kod graničnog prijelaza Kaštel - Dragonja u Istri izuzetno je važna zbog dotrajalosti i oštećenosti postojećeg mosta te zbog prometne opterećenosti na graničnom prijelazu, posebno u ljetnim mjesecima. Vrijednost izgradnje mosta iznosi 10 milijuna kuna, od čega svaka strana podmiruje polovicu troška, a prethodno će se postojeći most ojačati.
 
Izjave za novinare predviđene su nakon potpisivanja sporazuma.