Ministar Oleg Butković na svečanosti puštanja u promet novoizgrađene dionice Zlatar Bistrica – Andraševec

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sudjelovat će u petak, 25. listopada na svečanosti puštanja u promet novoizgrađene dionice Zlatar Bistrica – Andraševec.
 
Svečanost puštanja u promet novoizgrađene cestovne dionice, ukupne vrijednosti gotovo 145 milijuna kuna održat će se na nadvožnjaku Zlatar Bistrica, s početkom u 16.00 h (okupljanje do 15.30 h).

Realizacijom novoizgrađene dionice Zlatar Bistrica – Andraševec i fazama III i VI, Hrvatske ceste d.o.o. u svojstvu naručitelja radova, izgradile su 6,4 kilometra ceste, u sklopu Projekta izgradnja brze ceste Popovec–Marija Bistrica–Zabok sa spojem na Breznički Hum, a novoizgrađena dionica realizirana je u skladu sa najsuvremenijim standardima u cestogradnji, što će značajno utjecati na povećanje razine cestovne sigurnosti čime će se posredno proizvesti pozitivni gospodarski učinci, budući da je izvedeni spoj u razini državne ceste D29.

Vrijednost radova u obje faze je 144.723.883,14 kn (bez PDV-a), odnosno, 134.765.048,34 kn (bez PDV-a) za fazu III i 9.958.834,80 kn (bez PDV-a) za fazu VI, a radove za naručitelja, Hrvatske ceste d.o.o. izvela je zajednica ponuditelja sačinjena od tvrtki Zagorje gradnja d.o.o., GP Krk d.d. i Viadukt d.d.
 
Izjave za novinare predviđene su nakon svečanog puštanja u promet.