Visoka pomorska konferencija na ministarskoj razini

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture organizira dvodnevno događanje u Opatiji (Hotel Ambasador, Feliksa Peršića 5), gdje će se prvog dana, u utorak, 10. ožujka, održati Konferencija o pomorstvu koja će okupiti predstavnike europske i hrvatske pomorske administracije. Na konferenciji će se kroz nekoliko panela razmijeniti najbolja znanja i prakse s ciljem iznalaženja najboljih rješenja za teme poput digitalizacije u pomorstvu, investiranja u osnaživanje statusa pomorskih zvanja, sigurnosti kao i zaštite morskog okoliša.

Drugog dana, u srijedu, 11. ožujka, u sklopu Hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, održat će se Neformalno vijeće ministara pomorstva u sklopu kojeg će ministri potpisati i važnu deklaraciju o budućem razvoju pomorstva i unutarnje plovidbe u EU s posebnim naglaskom na teme poput sigurnosti, zaštite okoliša s naglaskom na dekarbonizaciju, ulaganja u daljnju digitalizaciju sektora, povećanje konkurentnosti pomorskog sektora u EU u kontekstu tržišne utakmice na globalnoj razini te obrazovanju pomoraca i brodaraca kako bi bili spremni na promjene kroz koje sektor prolazi u kontekstu tehnološkog razvoja i suvremenih izazova.

Konačan program dvodnevnog događanja dostavit će se naknadno te će biti dostupan na stranicama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Za praćenje Neformalnog vijeća ministara potrebna je akreditacija koja se osigurava prijavnicom na službenim stranicama Hrvatskog predsjedanja Vijećem EU, odnosno putem poveznice >>> https://eu2020.hr/Home/Custom?code=Accreditations. Rok za akreditiranje je do petka, 28. veljače 2020. godine.