Ministar Butković potpisuje Sporazum o održavanju i rekonstrukciji cestovnih mostova na državnoj granici između Hrvatske i Bosne i Hercegovine

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković zajedno će s ministrom komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, Vojinom Mitrovićem potpisati Sporazum o održavanju cestovnih mostova na državnoj granici. Potpisivanju ovog Sporazuma nazočit će i veleposlanik Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj, kao i predsjednici uprava Hrvatskih cesta i Hrvatskih autocesta.

Potpisivanje Sporazuma održat će u utorak, 29. rujna u prostorijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u Zagrebu (Kongresna dvorana - prizemlje, Prisavlje 14), s početkom u 9.00 sati.

Riječ je o Sporazumu koji se odnosi na održavanje i rekonstrukciju deset mostova preko rijeke Save, dok se nekolicina odnosi i na mostove preko rijeke Une te rijeke Maljevac i Korane. Ovim Sporazumom se, među ostalim, uređuju zajednički odnosi, poput aktivnosti povezanih s očuvanjem funkcionalnosti i trajnosti mosta, sigurnosti prometa, razmjerne podjele troškova na 50:50 te osnivanje zajedničkog radnog tijela koje će biti zaduženo za provedbu odredbi utvrđenih ovim Sporazumom.
 
Izjave za novinare predviđene su nakon potpisivanja Sporazuma.