Ministar Oleg Butković u obilasku radova na DC403 u Rijeci

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković zajedno će s predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem obići radove na državnoj cesti DC403 od čvora Škurinje do luke Rijeka.

Obilazak će se održati u četvrtak, 18. ožujka, s početkom u 10.00 sati (početak obilaska je u Bračkoj ulici, na južnom portalu tunela).

Riječ je o radovima vrijednim 456,4 milijuna kuna (bez PDV-a) koji uključuju gradnju više objekata od kojih su značajniji: tunel Podmurvice (cca. 1253 m), vijadukt Piopi (cca. 316 m), vijadukt Mlaka (cca. 144 m). Podsjetimo kako se radi o projektu koji je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj te je dio strateškog projekta Republike Hrvatske – Rijeka Gateway Project-a, koji predstavlja cestovnu poveznicu novog lučkog terminala na zagrebačkoj obali u Luci Rijeka.

Trenutno se izvode radovi na 1. fazi – izgradnja kružnog raskrižja u čvoru Škurinje te na 2. fazi – od čvora Škurinje do spojne ceste sa Zvonimirovom ulicom uključujući tunel Podmurvice i vijadukt Mlaka.

Ministru Butkoviću u obilasku će se pridružiti gradonačelnik Grada Rijeke, Vojko Obersnel i saborski zastupnik Gari Cappelli.
 
Izjave za medije predviđene su nakon obilaska na gradilištu.