Ministar Butković u posjetu Šibensko – kninskoj županiji

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković boravit će u srijedu, 23. rujna u posjetu Šibensko - kninskoj županiji, gdje će sudjelovati na radnom sastanku na poziv župana Gorana Pauka.

Radni sastanak održat će se u Uredu župana (Trg Pavla Šubića I. br. 2, Šibenik), s početkom u 11.00 sati. Teme radnog sastanka najvećim su dijelom povezane uz status tekućih i planiranih projekata cestovne infrastrukture na području županije, kao i projekta rekonstrukcije željezničko - cestovnih prijelaza te preostalih spojeva na autocestu A1.

Nakon radnog sastanka ministar Butković zajedno će sa županom i gradonačelnikom grada Šibenika obići radove na projektu rekonstrukcije raskrižja državne ceste DC8 u Šibeniku – čvor Rokići. Obilazak radova započet će u 13.00 sati (ulaz na vrh Rokića - izlaz na Jadransku magistralu - Put prvog šibenskog partizanskog odreda).

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi gotovo 25 milijuna kuna, a projektom će se rekonstruirati državna cesta DC8, gdje će se proširiti postojeća prometnica te će se lokalna cesta izmjestiti kako bi se dobili povoljniji visinski elementi.

Izvođač je uveden u posao tijekom kolovoza, a predviđeni rok završetka radova je godinu dana.
 
Sastanak u županiji će biti zatvoren za medije, uz mogućnost snimanja kadrova početka sastanka,
a izjave za novinare predviđene su tijekom obilaska radova na čvoru Rokići.