Ministar Butković obići će trajektnu luku Tkon na Pašmanu i u Zadru dodijeliti ugovore i sporazume za sufinanciranje projekata lučke infrastrukture i sanacije pomorskog dobra

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković boravit će u ponedjeljak, 21. ožujka 2022. godine u Zadarskoj županiji.

U 9.20 sati ministar Butković obići će nadograđeno postojeće trajektno pristanište u luci Tkon na otoku Pašmanu.*

Nakon obilaska trajektne luke, ministar Butković će u 11.00 sati u prostorijama Lučke uprave Zadar (Luka Gaženica, Gaženička cesta 28 C) dodijeliti ugovore i sporazume za ukupno 45 projekata županijskih lučkih uprava te gradova i općina na području Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, ukupne vrijednosti nešto više od 47,7 milijuna kuna.

Prije početka dodjele ugovora i sporazuma sudionicima će se, uz ministra Olega Butkovića, prigodno obratiti župan Zadarske županije Božidar Longin te gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić.
 
Izjave za medije predviđene su nakon dodjele.
 
*Napomena za Tkon: Dolazak je predviđen redovnom trajektnom linijom koja kreće u 9.00 sati iz Biograda. Polazak  iz Tkona moguć je redovnom trajektnom linijom u 10.30 sati iz Preka za Zadar (Gaženicu) ili u 11.30 iz Tkona za Biograd.