Ministar Butković na potpisivanju Ugovora za izvođenje radova na projektu uređenja luke Omiš

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sudjelovat će na svečanosti potpisivanja ugovora za radove na projektu uređenja luke Omiš. Ugovor vrijedan 87 milijuna kuna (s PDV-om) potpisat će Domagoj Maroević, ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije te u ime odabranog izvođača, Antonio Deranja, direktor TEXO MOLIOR d.o.o..

Svečanost potpisivanja ugovora održat će se u četvrtak, 22. srpnja, u Omišu (Hotel Plaža, Trg kralja Tomislava 6) s početkom u 11.00 sati, a na potpisivanju će sudjelovati i Ivo Tomasović, gradonačelnik Omiša te Blaženko Boban, župan Splitsko-dalmatinske županije.

Projektom 'Uređenje luke Omiš - II. faza izgradnje' rekonstruirat će se i dograditi pomorska luka u Omišu. Lokacija zahvata II. faze proteže se od istočnog kraja Fošala prema jugoistoku uz DC8 do Puta Skalica. Planirano proširenje postojeće luke sastoji se od kopnenog dijela i morskog akvatorija te će površina luke biti povećana na gotovo 10.000 m2. Osim toga, po realizaciji ovog projekta uspostavit će se redovita brodska linija Omiš - Postira što će dodatno povezati otok Brač i tako povećati mobilnost otočana te bolju dostupnost obrazovanju, ali i drugim životnim potrebama.
 
Navedeni projekt je dio velikog investicijskog ciklusa ulaganja u otočno povezivanje i obnovu malih primorskih luka kroz koji je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture do sad uložilo gotovo 2 milijarde kuna, najvećim dijelom europskih, ali i državnih sredstava. Svi projekti se financiraju u 100-postotnom iznosu gdje je 85 posto sredstava osigurano iz Kohezijskog fonda, a ostatak se financira iz proračuna Ministarstva. Većina ugovorenih projekata započela je s realizacijom, a radovi su u punom pogonu.
 
Izjave za medije predviđene su nakon potpisivanja ugovora.