Ministar Oleg Butković u Zadru na sastanku sa županom te u Solinu na uvođenju izvođača u posao na projektu rekonstrukcije raskrižja Širina

Ministar Oleg Butković boravit će, u ponedjeljak, 24. siječnja 2022. godine, u posjetu Zadarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji. Posjet će započeti u Zadru gdje će se sastati sa županom Božidarom Longinom na temu realizacije cestovnih projekata u Zadarskoj županiji. Sastanak će se održati u Zadarskoj županiji (Božidara Petranovića 8, Zadar) s početkom u 9.00 sati, a nakon sastanka, oko 10.30 sati,  ministar će obići radove na projektu Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar – Poluotok (Obala kralja Petra Krešimira IV).
 
Po završetku sastanka predviđene su izjave za medije.
 
Ministar Butković potom će se uputiti prema Solinu gdje će, u 13.00 sati, sudjelovati na uvođenju izvođača u posao na projektu rekonstrukcije raskrižja Širina. Riječ je o križanju koje se nalazi na DC8 na pravcu iz Kaštela prema Splitu u gradu Solinu. Križanje DC8 s rijekom Jadro koju prelazi s dva mosta (Stari i Novi Jadro), a ovo križanje je formirano u 70-im i 80-im godinama prošlog stoljeća. Zbog toga ovo raskrižje već dugi niz godina zahtijeva temeljitu rekonstrukciju, a posebno zbog toga što ovo raskrižje pristavlja drugo najprometnije križanje u cijeloj Hrvatskoj, budući da preko njega prolazi gotovo cjelokupni promet iz pravca Kaštela prema Splitu i obratno te promet iz smjera Klisa prema Splitu, kao i lokalni gradski promet.
 
Uz ministra Butkovića u posjetu Zadru i Solinu sudjelovat će i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.
 
Izjave za medije predviđene su na lokaciji.