Ministar Butković na potpisivanju ugovora vrijednih 33,6 milijuna kuna u Lučkoj upravi Rijeka

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sudjelovat će na potpisivanju ugovora vrijednih 33,6 milijuna kuna, a najvažniji ugovor se odnosi na izvođenje radova na izgradnji spojne ceste lučkog područja s državnom cestom D 403 ukupne vrijednosti 32,2 milijuna kuna s PDV-om koji se potpisuje s tvrtkom GP Krk d.d..
 
Potpisivanje ugovora održat će se u petak, 30. srpnja 2021. godine u Lučkoj upravi Rijeka (Riva 1, 51 000 Rijeka) s početkom u 9.00 sati.
 
Spojna cesta lučkog područja s državnom cestom D 403 osigurava prometnu povezanost lučkog područja  (terminala za generalne terete) u Bazenu Rijeka s državnom cestom D 403. Cesta D 403 glavni je cestovni ulaz na novi Zagreb Deep Sea kontejnerski terminal, a interna spojna cesta lučkog područja njen fizički nastavak prema istoku kroz lučko područje u Bazenu Rijeka. Izgradnjom ove ceste prestaje potreba za ulaz/izlaz teških kamiona u lučko područje na Trgu Žabica (postojeći ulaz/izlaz Žabica) i na vrlo prometnu gradsku ulicu Riva u centru grada.
 
Uz ovaj ugovor potpisat će se i Ugovor za stručni nadzor na radovima na izgradnji spojne ceste u vrijednosti od 837.500,00 kuna koji se potpisuje s tvrtkom IN Stria d.o.o. te Ugovor za provedbu Pilot projekta kontrole pristupa, nabavu softvera, isporuku i ugradnju opreme u okviru projekta PROMARES (Promoting maritime and multimodal freight transport) koji se sufinancira EU sredstvima Programa Interreg Italy 2014 – 2020. Vrijednost ovog Ugovora iznosi 514.668,75 kuna i potpisuje se s tvrtkom Securitas Hrvatska d.o.o..