Ministar Oleg Butković na svečanom otvaranju radova na izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Save kod Gradiške (BiH)

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sudjelovat će u petak, 11. listopada 2019. godine na svečanom obilježavanju početka radova na izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Save kod Gradiške.

Svečanost obilježavanja početka radova započet će u 13.55 sati kod mosta Čatrnja (Grad Gradiška, Bosna i Hercegovina).

Uz ministra Butkovića svečanosti će prisustvovati i član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, europska povjerenica za mobilnost i promet, Violeta Bulc, šef delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH, Johann Sattler te zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, Saša Dalipagić.

Podsjetimo kako je Ugovor za izgradnju mosta, vrijedan 23,5 milijuna eura, potpisan u sjedištu Hrvatskih cesta u srpnju ove godine, a njime je predviđena izgradnja potpuno novog međudržavnog mosta, i to u sklopu realizacije I faze planirane brze ceste na dionici Okučani  - granica Bosne i Hercegovine.

Izgradnja mosta kod Gradiške predstavlja zajednički projekt dviju država, a realizira se temeljem Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara BiH. Projekt u prvoj fazi podrazumijeva izgradnju mosta kao dijela koridora E661, koji povezuje područje srednje Europe i Jadranskog mora, a proteže se od Balatona u Mađarskoj do Splita u Republici Hrvatskoj.
 
Izjave za medije predviđene su nakon završetka programa svečanosti.