Ministar Butković na obilježavanju prestanka naplate cestarine na mostu Krk i svečanosti potpisivanja Ugovora za izvođenje radova i nadzora sanacije betonskih površina i kolničke ploče mosta Krk

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sudjelovat će u ponedjeljak, 15. lipnja 2020. godine, s početkom u 8.45 sati, na obilježavanju prestanka naplate cestarine na mostu Krk (Naplatna postaja, most Krk).

Nakon što je na sjednici Vlade Republike Hrvatske prošlog mjeseca donesena odluka o pokretanju postupka za prestanak koncesije dane društvu Autocesta Rijeka - Zagreb i pripajanja društva Autocesta Rijeka – Zagreb (ARZ) Hrvatskim autocestama (HAC), stekli su se uvjeti za ukidanje koncesije koju je ARZ imao za autoceste pod svojom nadležnošću, time i za Krčki most, čime se ostvarila mogućnost ukidanja mostarine.

Nakon izjava pored naplatnih postaja, ministar Butković sa suradnicima će se uputiti prema obližnjem šatoru gdje će sudjelovati na svečanosti potpisivanja Ugovora za izvođenje radova sanacije betonskih površina i kolničke ploče mosta Krk i Ugovora za usluge stručnog nadzora i kontrole kvalitete nad izvođenjem radova sanacije mosta Krk.

Ukupna vrijednost navedenih ugovora iznosi 44,6 milijuna kuna, a radovi će se izvoditi tijekom sljedeće dvije godine. Sami radovi, zbog njihovog obima, podijeljeni su u četiri faze ili tzv. polugodišta (jesenska faza 2020. godine, proljeće i jesen 2021. godine i proljeće 2022. godine), kako bi se omogućilo normalno odvijanje prometa za vrijeme izvođenja radova.
 
Izjave za medije predviđene su na naplatnim postajama mosta Krk i nakon svečanosti potpisivanja ugovora.