Ministar Oleg Butković na svečanosti povodom potpisivanja ugovora za izgradnju obilaznice Novog Vinodolskog

Ministar Oleg Butković prisustvovat će na potpisivanju ugovora za izvođenje radova za izgradnju obilaznice Novog Vinodolskog. Ugovor će potpisati predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta Boris Huzjan sa predstavnicima odabrane zajednice ponuditelja koju čine tvrtke  Kolektor CPG  iz Slovenije i CM SPA iz Italije.
 
Svečanost potpisivanja ugovora održat će se u ponedjeljak, 13. rujna 2021. godine u Novom Vinodolskom (Vinska kuca Pavlomir, Pavlomir 2) s početkom u 11.00 sati.
 
Vrijednost ugovorenih radova za izgradnju obilaznice Novog Vinodolskog iznosi 593 milijuna kuna. Nakon potpisivanja ugovora započet će pripremni radovi, a rok završetka obilaznice je tri godine.
 
Novi Vinodolski jedna je od najprometnijih destinacija na Jadranskoj magistrali. Ljetne gužve često paraliziraju Novi Vinodolski, ali i promet magistralom koja prolazi kroz grad i razdvaja ga na dva dijela. Izgradnjom obilaznice riješit će se prometna zagušenja u Novom Vinodolskom koji već niz godina muče kako stanovnike Vinodola, tako i turiste. Obilaznica će preusmjeriti tranzitni promet iz grada i značajno poboljšati kvalitetu života u Novom Vinodolskom. Nova dionica ujedno je sastavni dio buduće autoceste A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva i pozicijom se poklapa s lijevim kolnikom autoceste A7.
 
Ukupna duljina obilaznice iznosi 9,8 km, od toga 6,5 km po trasi buduće autoceste A7, a preostalih 3,3 km odnosi se na spojne ceste do Jadranske magistrale (D8). S obzirom na geografski položaj te teške reljefne i prirodne karakteristike, izgradnja ove dionice vrlo je zahtjevna. Na nepunih 10 km izgradit će se znatan broj objekata, od kojih treba izdvojiti tunel Zagori duljine 834 m te vijadukt Ričina duljine 1062 m.
 
Na potpisivanju ugovora sudjelovat će i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina te gradonačelnik Novog Vinodolskog, Tomislav Cvitković.
 
Izjave za medije predviđene su nakon potpisivanja ugovora.