Ministar Butković na završnoj konferenciji projekta 'Nabava autobusa za Polet d.o.o. Vinkovci'

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sudjelovat će na završnoj konferenciji projekta Nabava autobusa za Polet d.o.o. Vinkovci u sklopu koje će se predstaviti rezultati nabave novih gradskih solo niskopodnih autobusa za vinkovačku tvrtku Polet d.o.o.

Završna konferencija će se održati u utorak, 4. veljače 2020. godine, s početkom u 11:30 sati (Trg bana Josipa Šokčevića 1, Vinkovci).

Na prezentaciji u okviru Konferencije, uz ministra Butkovića, sudjelovat će Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata, Ivan Bosančić, gradonačelnik Vinkovaca i Mijat Kurtušić, direktor tvrtke Polet d.o.o.

Ukupna vrijednost projekta nabave novih autobusa iznosi 14.999.999,96 kuna, a sufinanciran je sredstvima iz Kohezijskog fonda i Državnog proračuna. Provedbom ovoga projekta u protekle gotovo dvije godine tvrtka Polet d.o.o. obnovila je vozni park sa sedam novih solo gradskih niskopodnih autobusa u svrhu unaprjeđenja javnog prijevoza, povećanja sigurnosti putnika, te smanjenja onečišćenja zraka i emisije CO2 u svrhu zaštite okoliša.
 
Izjave za medije predviđene su nakon završetka prezentacije autobusa, u 11:45 sati.

Nakon izjava za medije sudionici Konferencije sudjelovat će na promotivnoj vožnji novim autobusima kroz grad, dok će se završni dio Konferencije održati u hotelu „Admiral“ (Mala dvorana, Bana Jelačića 6, Vinkovci) s početkom u 13:00 sati.