Svečano potpisivanje Izjave o namjeri jačanja gospodarske suradnje i prometnih veza između pograničnih područja Republike Hrvatske i Mađarske

Svečano potpisivanje Izjave o namjeri između Republike Hrvatske i Mađarske vezano uz jačanje gospodarske suradnje i s time povezanih prometnih veza između pograničnih područja Republike Hrvatske i Mađarske održat će se u četvrtak, 5. ožujka, u prostorijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (Prisavlje 14, Zagreb), s početkom u 13.00 sati.

Ispred Republike Hrvatske Izjavu će potpisati ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, a u ime Mađarske, ministar vanjskih poslova i trgovine, Péter Szijjártó. Na svečanosti će sudjelovati i državni tajnik za infrastrukturu, Tomislav Mihotić, pomoćnik ministra, Alen Gospočić te predsjednik uprave Hrvatskih cesta, Josip Škorić.

Potpisivanjem Izjave Republika Hrvatska i Mađarska potvrdit će snažne prijateljske odnose, čime će nastojati doprinijeti daljnjem osnaživanju međusobnih veza u cilju pomaganja i jačanja gospodarskog i prometnog razvoja te povezivanja pograničnih područja između dviju država.
 
Izjave za medije predviđene su nakon potpisivanja Izjave.