Ministar Oleg Butković na svečanosti povodom obilježavanja 30 godina osnutka Croatia Airlinesa

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković u nazočnosti predsjednika Vlade, Andreja Plenkovića sudjelovat će na svečanom obilježavanju 30 godina od osnutka najvećega nacionalnog zračnog prijevoznika, tvrtke Croatia Airlines.

Prigodna svečanost održat će se danas, 17. rujna, s početkom u 20.25 sati, u hangaru Croatia Airlinesa, Međunarodne zračne luke 'Franjo Tuđman' (Ul. Rudolfa Fizira 15).

Uz domaćina svečanosti, ministra Olega Butkovića i predstavnike Uprave tvrtke Croatia Airlines, proslavi će nazočiti ministar turizma, Gari Cappelli i ministar državne imovine, Mario Banožić.

U protekla tri desetljeća tvrtka Croatia Airlines izrasla je u europskog avioprijevoznika prepoznatljivog po sigurnosti letenja, profesionalnom osoblju i kvaliteti usluge prijevoza putnika i robe, u redovitom i charter prometu, a svoj prvi komercijalni zrakoplovni let, tvrtka Croatia Airlinesa realizirala je 5. svibnja 1991. godine, na liniji Zagreb – Split i to unajmljenim zrakoplovom tipa MD 82, što je bio i službeni početak putničkog prijevoza Hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika. U tom smislu valja napomenuti kako danas, nakon punih 30 godina, flota Croatia Airlinesa broji dvanaest zrakoplova, kojima je uspješno obavila 603.000 letova, prevezavši ukupno 39,240.000 putnika.