Pomoćnik ministra Gospočić na završnoj konferenciji projekta 'Izrada studije izvodljivosti za projekt Prilagodba infrastrukture na relaciji Zagreb-Karlovac'

Pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture, Alen Gospočić sudjelovat će na završnoj konferenciji projekta 'Izrada studije izvodljivosti za projekt Prilagodba infrastrukture na relaciji Zagreb-Karlovac', koja će se održati u srijedu, 19. veljače 2020. godine, u Zagrebu s početkom u 11.00 sati (Almeria centar, glavni ulaz, I. kat, Ulica grada Vukovara 284, Zagreb).

Cilj projekta je izrada Studije koja sadrži detaljnu analizu opcija koje će poslužiti kao osnova za odlučivanje o nastavku projekta jačanja kapaciteta autoceste Zagreb-Karlovac i prilagodbe navedene dionice najnovijim standardima gradnje autocesta. Kroz Studiju će se definirati opcije i ulaganja potrebna za rješavanje ključnih problema, a koja se odnose na funkcionalnost ceste, protočnost prometa, sigurnost korisnika, ekološke i energetske parametre.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.187.500,00 kn, a sufinancira se sa 85 posto vrijednosti iz Europskog fonda za regionalni razvoj, kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija“, dok 15 posto vrijednosti projekta sufinancira nositelj projekta, Autocesta Rijeka-Zagreb d.d., zajedno sa partnerima.
 
Izjave za medije predviđene su nakon završetka prezentacije projekta, u 12.10 sati.