Ministar Oleg Butković dodjeljuje gotovo 26 milijuna kuna za ulaganja u luke i pomorsko dobro u Zadru i Šibeniku

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković potpisat će ugovore i sporazume vrijedne gotovo 26 milijuna kuna kojima će se sufinancirati izgradnja, sanacije i rekonstrukcija luka i pomorskog dobra na području Šibensko-kninske i Zadarske županije.

Potpisivanje će se održati u petak, 19. ožujka, u zgradi ABC Adriatic Business Centra u Šibeniku (Ulica narodnog preporoda 4) s početkom u 10.00 sati te u prostorima Pomorsko-putničkog terminala Gaženica u Zadru (Gaženička cesta 28 C) s početkom u 13.00 sati.

Ugovore i sporazume ministar Butković potpisat će sa ravnateljima Županijskih lučkih uprava, kao i gradonačelnicima i načelnicima općina na području Šibensko-kninske i Zadarske županije.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture svake godine osigurava značajna sredstva u sklopu ovog projekta, a u ovoj je godini osiguralo čak 88 milijuna kuna, od čega će se 75,2 milijuna kuna proračunskih sredstava dodijeliti za projekte županijskih lučkih uprava, a 12,8 milijuna kuna za manje projekte pomorskog dobra u svim primorskim županijama.
 
Izjave za medije predviđene su nakon potpisivanja u Šibeniku i u Zadru.