Potpredsjednik Vlade i ministar Butković uručuje ugovore i sporazume kojima će se dodijeliti 13,6 milijuna eura za projekte lučke infrastrukture i sanacije pomorskog dobra

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u ponedjeljak, 20. ožujka u Zagrebu, uručit će ugovore i sporazume ravnateljima županijskih lučkih uprava te gradonačelnicima i načelnicima općina s područja Istarske, Primorsko - goranske, Ličko - senjske, Zadarske, Šibensko - kninske, Splitsko - dalmatinske te Dubrovačko - neretvanske županije, kojima će se dodijeliti više od 13,6 milijuna eura za sufinanciranje ukupno 92 projekta.

Svečanost povodom uručivanja ugovora i sporazuma održat će se u „Kongresnoj dvorani“ Ministastva mora, prometa i infrastrukture (Prisavlje 14, ulaz s južne strane zgrade), s početkom u 13.00 sati.

Navedenim sporazumima i ugovorima sufinancirat će se projekti izgradnje, sanacije i rekonstrukcije objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja te modernizacija, obnova i izgradnja ribarske infrastrukture, kao i projekti sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi.