Završni događaj projekta CHARGE

Završni događaj projekta CHARGE (Capitalization and Harmonization of the Adriatic Region Gate of Europe) održat će se 19. rujna 2019. godine u Anconi.
Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture aktivno je sudjelovalo u aktivnostima Projekta, sredstvima kojeg je, među ostalim, nadograđen Hrvatski integrirani pomorski informacijski sustav - CIMIS.
Navedenom nadogradnjom stvoreni su tehnički preduvjeti za web servis razmjenu administrativnih podataka između sustava CIMIS i lučkih informacijskih sustava u dijelu tehničkih podataka o pomorskim objektima, njihovom kretanju i lokaciji, podacima o brodskom teretu, putnicima i vozilima, članovima posade, pogonskom gorivu, brodskom otpadu te kontakt podacima brodara i agenta.
Predmetnim ulaganjem Ministarstvo čini dodatan korak naprijed kako bi odgovorilo na izazove s kojima je suočen sektor pomorskog prometa te poboljšalo učinkovitost i održivost prijevoznih i logističkih lanaca pojednostavljenjem i ubrzanjem administrativnih postupaka, čime će se ujedno poboljšati i kvaliteta i učinkovitost lučkih usluga i unaprijediti sustav naplate pristojbi, što će u konačnici rezultirati podizanjem konkurentnosti hrvatskih morskih luka u odnosu na luke iz okruženja.
 
Više o Projektu na poveznici:  https://mmpi.gov.hr/more-86/projekti-113/charge/20479
 
Završni događaj projekta CHARGE odvit će se prema niže objavljenom dnevnom redu te je otvoren za sve zainteresirane sudionike prijavom na poveznici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScwRAUvKxCG63zz1edrSLNVlgLU7pVP5U2Zz8xbOxFyqbhtcQ/viewform?usp=pp_url
 
PRILOG
Dnevni red (.pdf)