Karlobag: Sutra se nastavlja potraga u Podvelebitskom kanalu

RIJEKA, 10. rujna 2006.

Za danas prekinuta potraga za ženom u Podvelebitskom kanalu

Potraga za ženom nestalom u moru ispred Cesarice u Podvelebitskom kanalu za danas je obustavljena, a bit će nastavljena sutra ujutro, izvijestili su iz Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje na moru sa sjedištem u Rijeci.

Ta za sada neidentificirana žena viđena je jučer kako u ronilačkom odijelu zajedno s muškarcem ulazi u more po jakoj buri.

Muškarac je jučer oko 17 sati  pronađen mrtav  u moru pokraj Cesarice, a za ženom se od tada traga. U potrazi su sudjelovali helikopter te plovila Lučke kapetanije i policije.

Sutra će u potragu biti uključeni ronioci iz specijalnih vojnih postrojbi. (Hina)

RIJEKA, 10. rujna 2006.

Identificiran smrtno stradali ronilac kod Cesarice

Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru sa sjedištem u Rijeci izvijestila je da je identificiran muškarac koji je jučer pronađen mrtav u ronilačkom odijelu u moru kod Cesarice u Podvelebitskom kanalu.

To je Mirko Đurović (45 godina) iz Sarajeva, državljanin BiH.

Jutros je nastavljeno traganje za ženskom osobom, čiji je nestanak prijavljen. Ona je po izjavama mještana Cesarice po jakoj buri u ronilačkom odijelu jučer ušla u more zajedno sa stradalim Đurovićem.

U potrazi, u koju je od 9 sati uključen i helikopter, sudjeluju dva plovila Lučke kapetanije i policije te ronioci.

Mrtvo Đurovićevo tijelo pronađeno je jučer oko 17 sati, a za ženskom osobom potraga je prekinuta u 20 sati zbog mraka. (Hina)