Pomorska nezgoda u luci Tvornice cementa Koromačno

Dana 09. 11. 2005. godine u 21,15 sati u luci Tvornica cementa Koromačno, prilikom manevra odlaska m/b „Adriacem I“, luke upisa Panama, dužine 79 metara, GT 2310, pod zapovjedništvom Petra Volarića, došlo je do prevrtanja i potapanja pilotske brodice 1523-PU, vlasništvo Istra Pilot Pula.

Nezgoda se desila u trenutku kada je peljar napustio zapovjednički most nakon okončanja manevra odlaska i kada se spuštao na palubu radi ukrcaja na pilotsku brodicu.

Prilikom prevrtanja brodice u more je pao Boris Bevakva iz Koromačna koji je vozio brodicu. 

Po neposrednoj obavijesti o nezgodi zapovjednik je zaustavio stroj, oborio sidro, te uputio spasilačku brodicu sa dva člana posade da pronađe i pruži pomoć unesrećenom koji je bio u moru.

U 21,40 sati pronađen je unesrećeni koji se držao za pramčani dio brodice te je prebačen na kopno.

Po zaprimljenoj obavijesti o događaju u Koromačno je upućen dežurni kap. Lucio Toffetti, te kapetan Ispostave Raša, kap. Josip Zupičić. Dolaskom u Koromačno, obavljeni su obavijesni razgovori sa zapovjednikom, mehaničarom i peljarom, a od strane djelatnika Policijska postaje Labin, izvršeno je alkotestiranje uređajem Drager 7410 te je utvrđeno da zapovjednik ima 1,93 grama/kg alkohola.

Danas 10.11.2005. godine, nastavljaju se istražne radnje o događaju, izvijestio je lučki kapetan Josip Lazarić.