Akcije traganja i spašavanja 03.07.2005

Rijeka, 03.07.2005.

 

BAŠKA VODA – nestao gumenjak s 3 člana posade. Nakon potrage gumenjak i posada pronađeni oko 12:20 sati.

PULA – m/y 'Flamingo' pronašao pedalinu bijele boje s oznakom br. 9 dužine oko 5m, bez posade na poziciji 44° 47,7 N i 014° 02,22E.

RABAC – gliser usmrtio češkog plivača oko 150m od obale. Policijska istraga u toku.

MAKARSKA – Češki plivač isplovio iz Dječjeg sela kod Baškog polja na zračnom jastuku te ga je jaka bura odnijela na otvoreno more prema otoku Braču. Plovila Lučke kapetanije,  MUP-a, privatna plovila te helikopter HRZ su tragala usprkos jakoj buri tokom dana ali plivač nije pronađen i potraga će biti nastavljena sutra.

KLENOVICA – Oko 13:00 brodica NO878 (gliser 5m sa 6 osoba od kojih i troje djece) ostala bez pogona pa su  spašeni od strane L.I. Novi Vinodolski.

UNIJE – talijanska m/y 'Carla' (dužine 12.85m) sa sedam članova posade se nakon prodora vode nasukala na podvodne stijene i nakon toga djelomično potonula na sjeveru otoka Unije. Privatna brodica iz Unija spasila je svih sedam članova posade i dovela ih u Unije.

MAKARSKA – spasioc i žena koju je spašavao su zbog jake bure odnešeni na otvoreno more gdje ih je ubrzo spasilo plovilo MUP-a.

DUBROVNIK – s/y 'Vihor' nasukala se između otočića Planjak i Vrnik da bi se nedugo zatim sama odsukala i krenula prema marini Korčula u pratnji plovila Lučke kapetanije.   

 

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru - Rijeka