Nestao podvodni ribolovac

Dana 4. lipnja.2005. godine u 21:35 u MRCC Rijeka zaprimljena je dojava da je nestao podvodni ribolovac na otoku Pagu, na poziciji rt Lun.

Lučka ispostava Rab započela akciju traganja sa brodicom 1RK i na navedenoj poziciji pronašla gumenjak u kojemu se nalazi odjeća nestalog ronioca te ronilački pojas i podvodne puške. U akciju traganja uključuje se i policijsko plovilo P113.  Putem Rijekaradio u eter je odaslana Pan-Pan poruka.

Zbog mraka traganje je otežano ali se na izričito inzistiranje rodbine nestalog, organiziraju lokalni ronioci te se započinje s pretraživanjem morskog dna. U noći 5. lipnja u 02:26 pretraživanje morskog dna je završeno.

Na dubini od cca 21 m pronađen je još jedan ronilački pojas te se pretpostavlja da je nestali podvodni ribolovac izronio na površinu. Zbog otežanih uvjeta odlučeno da se traganje nastavi po svanuću.

MRCC Rijeka u suradnji sa COR ZHRM Split namjerava u traganje uključiti i jedan zrakoplov. U ranim jutarnjim satima akcija traganja je nastavljena te u 07:47 spasilačka brodica 1RK javlja da je nestali podvodni ribolovac pronađen u blizini otoka Raba, točnije između otočića Dolin i plićine Frkanj. Nažalost isti ne daje nikakve znakove života.

MRCC Rijeka opziva uključenje zrakoplova i slanje Pan-Pan poruke te se akcija traganja završava.