Početak izgradnje luke Prapratno za 15 dana

 

Zagreb, 14. veljače 2005.

Izgradnja luke Prapratno u općini Ston koja će omogućiti bolju povezanost otoka Mljeta s kopnom počet će za 15-ak dana, dogovoreno je na današnjem sastanku u Stonu između predstavnika Ministarstva, na čelu s državnim tajnikom za more Brankom Bačićem, Dubrovačko-neretvanske županije i Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije. 

Također, zaključeno je da će se na temelju građevinske dozovole i provedenog javnog natječaja potpisati ugovor s izvođačem radova Montmontažom hidroinženjering iz Splita. 

Troškovi izgradnje luke Prapratno i nadzor radova iznose 12 milijuna kuna, a na današnjem sastanku je dogovoreno da Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka sudjeluje sa 7,5 milijuna kuna, Dubrovačko-neretvanska županija sa 2,5 milijuna kuna, dok bi županijska lučka uprava osigurala preostalih 2 milijuna kuna.

Sporazum o zajedničkom financiranju bit će uskoro potpisan, a rok za izvođenje radova ja 135 dana od potpisivanja ugovora s izvođačem.

Pristupna cesta s državne ceste na Pelješcu prema budućem trajektnom pristaništu Prapratno već se radi. Naime, Hrvatske ceste odabrale su tvrtku GP Dubrovnik za izvođača radova na izgradnji, što će stajati dodatnih 15 milijuna kuna.

Marina Halužan,
Glasnogovornica