Prvi sastanak hrvatsko - turske radne grupe za suradnju u turizmu

 

 

Zagreb, 23. rujna 2004. 

Danas je u Zagrebu započeo dvodnevni radni sastanak mješovite hrvatsko - turske Radne grupe za turizam u skladu s odredbama Ugovora o turističkoj suradnji između dvije zemlje, koji je potpisan 1996. godine i predviđa održavanje sastanaka mješovite Radne grupe jedanput u dvije godine.

Delegaciju hrvatskog ministarstva na ovom sastanku predvodio je Zdenko Mičić, državni tajnik za turizam, a turskog Ministarstva turizma i kulture, prof. Ali Alp, zamjenik podsekretara.

Na radnom sastanku održanom 23. rujna 2004. godine u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka, delegacije su razmijenile informacije o stanju i kretanjima u turizmu u svojim zemljama, ostvarenim rezultatima te trendovima i aktivnostima na tržištu, s posebnim osvrtom na međusobni turistički promet. Obje su strane izvijestile o svojim planovima razvoja selektivnih oblika turizma. Temi privatizacije i investicijama u turističkom sektoru Republike Hrvatske posvećena je posebna pažnja, uz osvrt na aktualno stanje i planove.

Nakon radnog sastanka u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka delegacija će posjetiti Hrvatsku gospodarsku komoru kako bi se upoznala s eventualnim mogućnostima uspostavljanja neposredne suradnje između gospodarskih subjekata.

Turska delegacija posjetiti će Opatiju u petak 24. rujna 2004. godine, kako bi se upoznala s potencijalima i ponudom ove ugledne hrvatske turističke destinacije. Na Fakultetu za turistički i hotelski menadžment u Iki, turska delegacija će se upoznati s programom obrazovanja stručnjaka za turizam.

Marina Halužan,
glasnogovornica