POZIV - brodarima za dostavu prijava za sufinanciranje ukrcaja vježbenika za 2021. godinu

Program sufinanciranja ukrcaja vježbenika palube, stroja i elektrotehnike na brodove u međunarodnoj i nacionalnoj plovidbi za razdoblje od 2021. do 2024. godine (.pdf)

Poziv brodarima za dostavu prijava za sufinanciranje ukrcaja vježbenika za 2021. godinu (.pdf)

Prilozi uz Poziv (.pdf) / (.docx)

Vlada Republike Hrvatske je na svojoj jučerašnjoj sjednici, dana 11. studenoga 2021. godine, donijela Odluku o prihvaćanju Programa sufinanciranja ukrcaja vježbenika palube, stroja i elektrotehnike na brodove u međunarodnoj i nacionalnoj plovidbi za razdoblje od 2021. do 2024. godine.
 
Navedenom je Programu cilj stvoriti motivirajuće uvjete za izbor pomorskih zanimanja, pomoći mladim pomorcima pri završetku obrazovnog procesa kroz sufinanciranje njihovog vježbeničkog staža koji je preduvjet za stjecanje časničkih zvanja u pomorstvu, poticati hrvatske i druge brodare na ukrcaj vježbenika-hrvatskih rezidenata, smanjiti nezaposlenosti u Republici Hrvatskoj i promicati stjecanje novih stručnih znanja među pomorcima i time pozitivno utjecati na njihovo zapošljavanje.
 
Financijska sredstva za provedbu navedenog Programa osigurana u Državnom proračunu Republike Hrvatske te za 2021. godinu iznose 9.150.000,00 kuna.
 
Slijedom navedenog, pozivaju se brodari da prijave podnesu sukladno uvjetima iz ovog Poziva.

13.12.2021.
Odluka o raspodjeli proračunskih sredstava subvencije za sufinanciranje vježbeničkog staža pomoraca u 2021. godini (.pdf)