DRUGI POZIV - brodarima za dostavu podataka o realizaciji po dodijeljenim kvotama za sufinanciranje ukrcaja vježbenika za 2023. godinu


Poziv brodarima za dostavu podataka o realizaciji po dodijeljenim kvotama za sufinanciranje ukrcaja vježbenika za 2023. godinu - drugi Poziv (.pdf)

Ovim drugim Pozivom Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture poziva brodare izabrane temeljem prvog Poziva i koji se nalaze na Konačnoj listi izabranih brodara za 2023. (objava na mrežnim stranicama Ministarstva dana 27.09.2023.) da prijavu odnosno zahtjeve podnesu samostalno ili putem ovlaštenog posrednika pri zapošljavanju pomoraca ili drugog opunomoćenika u kojem slučaju je uz prijavu potrebno dostaviti i presliku ugovora, odnosno drugi dokaz o punomoći/zastupanju.
 
Prijava se podnosi na način da se uz Zahtjev popune i dostave obavezni  Prilozi I., II. i III. koji se nalaze u prilogu ovog Poziva te ih se, zajedno s traženim dokazima, dostavi najkasnije do 15. studenog 2023. godine na e-mail adresu: subvencije.vjezbenici@pomorstvo.hr  te poštanskim putem na adresu Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture- Uprava pomorstva, Prisavlje 14., 10000 Zagreb.
 
Nakon što se utvrdi realizacija po prethodno dodijeljenoj kvoti svakog pojedinog izabranog brodara, ministar mora, prometa i infrastrukture će donijeti Odluku o raspodjeli proračunskih sredstava subvencije po pojedinim brodarima koji su sudjelovali u podnošenju zahtjeva za sufinanciranje vježbeničkog staža.
 
Za provedbu navedene Odluke, odnosno isplatu proračunskih sredstava, sklopit će se pojedinačni ugovori s brodarima o sufinanciranju ukrcaja hrvatskih vježbenika na brodove u međunarodnoj i nacionalnoj plovidbi za 2023. godinu kojim će se detaljnije regulirati odnosi među strankama.


Odluka o raspodjeli proračunskih sredstava subvencije za sufinanciranje vježbeničkog staža pomoraca u 2023. godini (.pdf)