Vlada RH: Odluka o davanju suglasnosti na Odluku Upravnog vijeća Javne ustanove Lučke uprave Osijek o sklapanju ugovora o javnoj nabavi za radove na izgradnji sportskog pristaništa „Nemetin“ u Osijeku

Vlada je na današnjoj sjednici donijela Odluku o davanju suglasnosti na Odluku Upravnog vijeća Javne ustanove Lučke uprave Osijek o sklapanju ugovora o javnoj nabavi za radove na izgradnji sportskog pristaništa „Nemetin“ u Osijeku.

Predmetnom Odlukom daje se suglasnost za sklapanje ugovora sa zajednicom ponuditelja koju čine HIDROGRADNJA/BOR-PLASTIKA/GRASA. Ukupna vrijednost radova na pristaništu Nemetin pritom iznosi 5,5 milijuna kuna.

Cilj projekta jest osiguranje tehničkih uvjeta za korištenje prostora uz rijeku Dravu kroz opremanje sportskih pristaništa za vezanje čamaca. Izgradnjom novog pristaništa za čak 40 plovila (čamaca) nastavlja se uspješan trend rješavanja problema nedostatka kapaciteta i legalizacije vezova za sportska i rekreacijska plovila na području grada Osijeka.

Osim korisnika pristaništa, korist od projekta imat će i Lučka uprava Osijek koja će zahvaljujući novome pristaništu ostvariti izravan prihod od lučkih pristojbi.

Pisane vijesti