Vlada RH: Obavijest o namjeri davanja koncesije u svrhu gospodarskog korištenja pomorskog dobra na području koje je utvrđeno kao lučko područje luke posebne namjene - Brodogradilišta Uljanik

Na današnjoj je sjednici Vlade usvojen Prijedlog Obavijesti o namjeri davanja koncesije u svrhu gospodarskog korištenja pomorskog dobra radi obavljanja industrijske djelatnosti proizvodnje električnih strojeva i uređaja u brodogradnji, na području koje je utvrđeno kao lučko područje luke posebne namjene - Brodogradilišta Uljanik.
 
Raspis javnog prikupljanja ponuda i dodjela koncesije pokreću su temeljem inicijative trgovačkog društva TESU brodska elektrooprema d.o.o..
 
Riječ je o dijelu čestice zgrade na dijelu katastarske općine Pula ukupne površine 31.842 m2, koja je upisana kao pomorsko dobro i za koju se dodjeljuje koncesija na razdoblje od 30 godina.
 
Procijenjena vrijednost predmetne koncesije iznosi 862,5 milijuna kuna, pri čemu stalni dio koncesijske naknade iznosi 3 kune po m² zauzetog pomorskog dobra, odnosno 95.526,00 kuna godišnje, a promjenjivi dio 1% prihoda ponuditelja.

Pisane vijesti