Vlada RH: Zaključak o realizaciji projekata rekonstrukcije javnih i nerazvrstanih cesta radi unaprjeđenja stanja kolnika i poboljšanja tehničkih karakteristika prometnica

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Prijedlog Zaključka o realizaciji projekata rekonstrukcije javnih i nerazvrstanih cesta radi unaprjeđenja stanja kolnika i poboljšanja tehničkih karakteristika prometnica.
 
Naime, na inicijativu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture društvo Hrvatske ceste će investirati 10 milijuna kuna (bez PDV-a) u podizanje kvalitete postojećih javnih i nerazvrstanih cesta, a koje je nužno sigurnosno-tehnički unaprijediti radi postizanja višeg standarda sigurnosti. 
 
Riječ je o ukupno 40,2 kilometara javnih i nerazvrstanih cesta na području Ličko –senjske  (3,47 km), Karlovačke (7 km), Sisačko-moslavačke (1,9 km), Požeško-slavonske (400 m), Zadarske (8,4km), Šibensko-kninske (13,3 km), Vukovarsko-srijemske (4,1 km) i Osječko-baranjske županije (1,6 km).
 
Ceste se nalaze u ruralnim područjima, imaju loše tehničke karakteristike te nedovoljne sigurnosne značajke, a važne su za povezivanje, gospodarski razvitak te demografsku obnovu navedenih područja.

Najave