Ministar Butković na potpisivanju ugovora vrijednih 33,6 milijuna kuna u Lučkoj upravi Rijeka

  • Slika /slike/foto 7_21/foto MIN-RI 30-7_21/nsl MIN-RI 30-7_21.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sudjelovao je danas u Rijeci na svečanosti potpisivanja ugovora o izgradnji spojne ceste lučkog područja s državnom cestom D 403.
 
Ukupna vrijednost Ugovora koji je danas potpisan s tvrtkom GP Krk d.d. iznosi 32,2 milijuna kuna (s PDV-om), dok je ugovor o stručnom nadzoru te gradnje, vrijedan 837,5 tisuća kuna potpisan s tvrtkom IN Stria.
 
"Potpora Vlade razvoju riječke luke i riječkog prometnog pravca je i dalje neupitna, jer želimo da riječka luka postane najbolja na Mediteranu", istaknuo je tom prilikom ministar Butković te dodao kako se na lučkom prostoru Rijeke i okolnim prometnicama provodi ili je već dovršeno osam projekata koji su financirani sredstvima Europske unije. "Projekti su vrijedni oko 130 milijuna eura. Uistinu možemo biti ponosni na sve ono što je u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji ostvareno u proteklih pet godina", zaključio je ministar.
 
Potpisivanje Ugovora održalo se u nazočnosti gradonačelnika Rijeke Marka Filipovića koji je izrazio zadovoljstvo izgradnjom ove spojne ceste, kao i mogućnošću njezina produžetka do Trga Žabica te naglasio kako će spojem središta s cestom D 403 Rijeka dobiti cestovni prsten i jedan mnogo brži i sigurniji promet, što je rijetkost za bilo koji grad na Mediteranu.
 
Ravnatelj Lučke uprave Rijeka Denis Vukorepa izjavio je da je rok dovršetka spojne ceste 300 dana od dana potpisa ugovora te dodao kako teški kamioni nakon završetka ove ceste više neće morati ulaziti u luku ili izlaziti iz nje na Trgu Žabica, niti se kretati vrlo prometnom ulicom Riva.
 
Cesta D 403 povezuje čvor Škurinje na riječkoj zaobilaznici, centar grada Rijeke i zapadni terminal riječke luke, dok je interna spojna cesta njen fizički nastavak kroz lučko područje prema istoku. Projekt gradnje realizira Lučka uprava Rijeka uz potporu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i suglasnost Vlade RH.
 
Dodajmo ovome kako je uz prethodno navedene ugovore danas u Rijeci potpisan i Ugovor za provedbu Pilot projekta kontrole pristupa, nabavu softvera, isporuku i ugradnju opreme. Provedba ovog Ugovora odvija se u okviru projekta PROMARES (Promoting maritime and multimodal freight transport) koji se sufinancira EU sredstvima Programa Interreg Italy 2014 – 2020. Vrijednost ovog Ugovora iznosi 514.668,75 kuna, a potpisan je s tvrtkom Securitas Hrvatska d.o.o..
 
(FOTO: HINA)


Najave